Από το τετράδιο στο smartboard

14/5/08

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Επειδή τελευταία είναι της μόδας, επειδή είναι κάτι που με απασχολεί, επειδή φαντάζομαι πως απασχολεί πολλούς γονείς και τους κάνει ίσως και "ιντερνετοφοβικούς", βρήκα μια ενδιαφέρουσα τοποθεσία στις σελίδες του e-yliko για το θέμα της διαδικτυακής ασφάλειας.

Παραθέτω από εκεί:

"Η διαδικτυακή τοποθεσία της εκστρατείας "Get Safe Online" παρέχει σαφείς, αξιόπιστες και πρακτικές συμβουλές για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, δίνοντας τη δυνατότητα ακόμα και στους πιο ευάλωτους χρήστες να προστατεύονται όταν είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο.


Αυτές οι σελίδες παρέχουν υλικό υποστήριξης ειδικά σχεδιασμένο για νέους ανθρώπους, για τους δασκάλους τους και για τους γονείς και τους κηδεμόνες τους. Ελπίζουμε ότι τα διαδραστικά σενάρια, τα κουίζ, τα σχέδια μαθημάτων “έτοιμοι να ξεκινήσουμε” και οι συμβουλές που παρέχονται θα βοηθήσουν να διατηρήσουμε την Ασφάλεια για τους νέους στο Διαδίκτυο. Καλή διασκέδαση!"


Φαίνεται με μια πρώτη ανάγνωση πολύ ενδιαφέρουσα τοποθεσία, με συμβουλές τόσο για εκπαιδευτικούς, για μαθητές αλλά και για τους γονείς τους. Βασίζεται στη διαδικτυακή τοποθεσία "σχολείο για την ασφάλεια των πληροφοριών" που δημιουργήθηκε για την Εθνική Ημέρα για την Ασφάλεια των Πληροφοριών της Φινλανδίας το 2005.


Καλή πλοήγηση στο http://www.e-yliko.gr/Safety/getsafe/index.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: